В Одесі суд частково зняв арешт з готелю «Токіо Стар», під час пожежі в якому загинули 9 осіб

Приморський районний суд Одеси частково зняв арешт з готелю «Токіо Стар», під час пожежі в якому в серпні 2019 року загинули 9 осіб.

Як повідомив представник прокуратури Одеської області, відповідну постанову суд ухвалив сьогодні, передає Уніан.

Зазначається, що клопотання про зняття арешту подав співвласник готелю Вадим Чорний. Наразі «Токіо Стар» залишається речовим доказом у кримінальному провадженні.

Як уточнило джерело в поліції, часткове зняття арешту передбачає можливість для Чорного заходити до готелю. Співвласник аргументував своє звернення до суду тим, що йому необхідно забезпечити збереження будівлі.

Про інші подробиці в правоохоронних органах не повідомили, зазначивши, що «поки не бачили постанови суду».

Як відомо, в Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб.

Співвласник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик були заарештовані і поміщені в СІЗО. Ще одному співвласнику готелю Сергію Дурачу і головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Також серед підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт, а 27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив під домашній арешт Чорного.

15 жовтня Київський райсуд Одеси продовжив арешт Чорного і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн, а 23 червня 2020 року райсуд відмовився продовжити йому запобіжний захід.

1 липня стало відомо про завершення розслідування щодо двох співробітників і співвласника готелю «Токіо Стар» (Чорного), а 15 липня в міжнародному аеропорту «Одеса» був затриманий Дурач, який переховувався від слідства.

17 липня Київський райсуд Одеси відправив його в СІЗО на 25 діб, а на початку серпня Одеський апеляційний суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування стосовно Дурача завершено в серпні.