За серію розбійних нападів на будинки миколаївські правоохоронці затримали міжетнічну злочинну групу одеситів

Наразі перевіряється причетність угруповання, яке складалось із чотирьох осіб, раніше судимих за розбої мешканців Одеської області віком від 36-ти до 52-х років, щонайменше до чотирьох розбійних нападів на Миколаївщині, а також в Одеській області.

15 вересня близько третьої години ночі четверо розбійників проникли до будинку місцевого фермера у Врадіївському районі, зв’язали всю родину, у тому числі 9-річного хлопчика, побили господаря та погрожували ножами. Зловмисники заволоділи чотирма тисячами доларів, ювелірними виробами та зникли, передає Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

«Для пошуку нападників поліцейські провели швидку та потужну аналітичну роботу, та в результаті із переслідуванням затримали усіх чотирьох учасників озброєної злочинної групи, – повідомив начальник ГУНП в Миколаївській області полковник поліції Сергій Шайхет. – Оперативні співробітники апарату та спецпризначенці КОРД затримали фігурантів в місті Одеса».

Спецоперацією керувало керівництво Головного управління Нацполіції області.

До складу групи входили раніше судині за аналогічні злочини мешканці Одеси, один з них, ватажок – 52-річний уродженець Азербайджану.

У зловмисників вилучили гроші, цінності та речові докази, у тому числі з інших розбійних нападів.

Наразі поліція перевіряє їхню причетність до вчинення розбоїв щонайменше у чотирьох епізодах на території області та держави.

Слідчі затримали всіх фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та під процесуальним керівництвом прокуратури оголосили їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій» за декількома фактами нападів на домоволодіння. Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.