Кабмін схвалив законопроект про підтримку осіб з інвалідністю

Кабінет міністрів погодив законопроект, яким пропонується надати особам з інвалідністю та супроводжуючим їх особам право без черги обслуговуватись в касах, а також проходити через державний кордон та КПВВ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник уряду у парламенті Василь Мокан.

“Підтримка осіб з інвалідністю. На сьогоднішньому засіданні Кабмін погодив законопроект „Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю“, в якому пропонується надати право позачергового обслуговування в будь-яких касах осіб з інвалідністю, дітям з інвалідністю та особам, які супроводжують людину з інвалідністю першої групи. Крім того, законопроектом пропонується таким особам надати позачергове право пропуску через державний кордон України, контрольні пункти в’їзду/виїзду на тимчасово окуповані території та з таких територій не частіше, ніж один раз на тиждень в один бік зазначених осіб, які їдуть на лікування”, — повідомив Мокан.

Він зазначив, що також уряд ухвалив проект постанови щодо удосконалення механізму надання малозабезпеченим особам та особам з інвалідністю одноразової матеріальної допомоги через центри надання адміністративних послуг.

“Пропонується визначити чисельність осіб, які отримують пенсію та/або державну соціальну допомогу, що не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на підставі даних не тільки Державного підприємства „Інформаційно-обчислювальний центр“, але й Пенсійного фонду України в порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом та Мінсоцполітики”, — додав Мокан.