Мінкультури звернеться до компаній Google і Apple з вимогою вилучити додаток «ВКонтакте» з переліку доступних для українців завантажень

Міністерство культури та інформаційної політики звернеться до американських компаній Google та Apple з вимогою вилучити мобільний додаток «ВКонтакте» з переліку доступних для українських користувачів завантажень в онлайн-магазинах обох компаній.

Про це повідомила прес-служба відомства на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google і інші) з вимогою вилучити мобільний додаток «Вконтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів», – сказано в повідомленні.

У Мінкультури наголосили, що цей додаток може бути використано російськими спецслужбами для впливу на українців в умовах передвиборної кампанії.

Згідно з повідомленням, міністерство продовжує підтримувати санкції проти «ВКонтакте» і низки інших російських IT-платформ, які дозволили вдвічі знизити частку українських користувачів цих платформ, а також повністю витіснити окремі ресурси з українського інформпростору.