США та ЄС «взяли до відома» рішення Ради щодо нової комісії по обранню очільника САП

Сполучені Штати Америки та Європейський Союз «взяли до відома» рішення Верховної Ради щодо визначення членів комісії, які добиратимуть кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у Twitter.

”Європейський Союз та США взяли до відома рішення Верховної Ради про призначення членів комісії для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора. Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого – доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати наша подальша підтримка”, – наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада визначила представників парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, які зокрема добиратимуть кандидатів на посаду керівника антикорупційної прокуратури. Це Олена Бусол, Андрій Гуджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, Богдан Романюк, Вячеслав Навроцький та Євген Соболь.

Також сьогодні доповідач у Європарламенті з питань України Міхаель Галер та віце-голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель висловили стурбованість щодо рішення ВР.

”Поки міжнародна спільнота зайнята справами Білорусі, уряд України поспішно проштовхує кандидатів, яким бракує досвіду та чесності для відбору керівника САП. Це так не пройде. Уряд України ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і наступний транш допомоги”, – написала у Twitter фон Крамон-Таубадель.