Nexta Live виклав дані про силовиків, які затримували білорусів

Білоруський Telegram-канал Nexta Live опублікував дані 1003 співробітників МВС Білорусі, причетних до затримань мирних громадян.

Інформація про них була отримана “завдяки кібер-партизанам”, повідомив канал у суботу, 19 вересня.

“Тиждень тому ми попереджали про те, що станеться, якщо карателі не зупиняться. Обіцянку стримуємо”, – вказується в заяві. Одночасно творці Telegram-каналу попередили, що при продовженні затримань вони продовжать масову публікацію даних про силовиків.

У базі даних вказуються прізвища, імена та по батькові співробітників МВС, дати народження, місця служби і посади.

Nexta просить передплатників про сприяння
Одночасно Nexta Live попросив передплатників сприяти в розвитку бази і повідомляти відомі їм “факти про злочини конкретних людей зі списку” та іншу інформацію про них. “Якщо ж Ви знайшли співробітника, який не причетний або вже не служить – пишіть туди ж з підтвердженнями даних фактів. Ніхто не залишиться анонімним навіть під балаклавою”, – підкреслюється далі.

Раніше того ж дня було затримано понад 300 учасниць суботнього жіночого маршу.

Акції протесту і страйки в Білорусі тривають вже другий місяць. Вони почалися після президентських виборів 9 серпня, на яких, за версією ЦВК, перемогу з результатом 80 відсотків голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. У перші дні, за офіційними даними, було затримано майже 7000 осіб, чотири людини загинули.