Найбагатший німець має статки в 41,8 мільярда євро

Найбагатшим німцем залишається 80-річний засновник торгових мереж Lidl і Kaufland Дітер Шварц зі статком в 41,8 мільярда євро, як випливає з рейтингу, опублікованого виданням Welt am Sonntag в неділю, 20 вересня.

На другому місці знаходиться сім’я Райман зі статком 21,45 млрд євро. Різноманітний сімейний бізнес управляється через холдинг JAB, що базується в Люксембурзі. На третьому місці – сім’я Вольфганга Порше, голови наглядової ради німецького автовиробника Porsche AG і члена наглядових рад Volkswagen AG і Audi AG. Загальний стан сім’ї Порше оцінюється в 20 млрд євро.

Сумарний статок 1000 найбагатших людей Німеччини, за оцінками видання, становить 1,1 трильйона євро – це на 0,76 відсотка більше, ніж роком раніше. Рейтинг найбагатших німців у попередні роки публікувався економічним журналом Bilanz, цього року його вперше публікує Welt am Sonntag.

А ось згідно оновлюється в реальному часі рейтингу світових мільярдерів американського журналу Forbes, перше місце серед найбагатших німців займають інші люди, а саме Беате Хайстер і Карл Альбрехт молодший зі статком у 41,2 млрд доларів (близько 34,80 млрд євро) – їм належить мережа супермаркетів – дискаунтерів Aldi Süd. Статок Дітера Шварца Forbes оцінює в 35,7 млрд доларів (30,15 млрд євро). А найбагатшою людиною в світі Forbes називає главу Amazon Джеффа Безоса (175 млрд доларів).