У США анонсували реаліті-шоу з польотом на МКС

Американська продюсерська компанія Space Hero анонсувала реаліті-шоу, переможець якого відправиться в туристичний політ на Міжнародну космічну станцію.

Про це повідомляє портал Deadline.

Головою компанії Space Hero є Марті Помпадур, який очолював раніше європейський підрозділ американського медіахолдингу News Corp. Він заявив, що винагорода нового шоу стане найбільшою в історії телебачення.

Реаліті-шоу також буде називатися Space Hero (“Герой космосу”). Організатори проекту планують відібрати кілька учасників з людей різних професій, які мріють про політ у космос. Після серії випробувань, в ході яких будуть перевірена фізична, розумова та емоційна підготовка учасників, один з них зможе відправитися в туристичний політ на МКС.

Планується, що цей політ відбудеться в 2023 році і триватиме 10 днів. Очікується, що переможець шоу відправиться до МКС на кораблі Crew Dragon компанії SpaceX, хоча контракт на туристичний рейс ще не укладений.

“Space Hero стане новим етапом в індустрії розваг, вперше вийшовши за межі планети … Space Hero відкриє космос для всіх, а не тільки для астронавтів або мільярдерів», — заявив Помпадур.