РНБО створює міжнародний майданчик для обговорення звільнення Криму

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України вивчає пропозиції щодо створення міжнародного майданчика для обговорення питання звільнення Криму.

Про це в інтерв’ю телеканалу “Прямий” повідомив український віце-прем’єр Олексій Резніков.

За його словами, цією темою доручено займатися трьом посадовцям – йому, главі МЗС Дмитру Кулебі та постійному представнику президента України в Криму Антону Кориневичу.

“Питання створення майданчика я передав на розгляд РНБО. Альянс наших міжнародних партнерів буде розширено, на відміну від нашого “нормандського формату”, – поінформував він, не розкривши інших деталей. Говорячи про спосіб повернення Криму, Резніков зазначив, що “поки це політико-дипломатичний шлях”.

У липні перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила, що український уряд підготував “стратегію повернення Криму” під свій контроль, але поки не буде її оприлюднювати. У свою чергу Кулеба назвав три важливих складових цього плану: обговорення цього питання “на стратегічному порядку денному”, забезпечення “ефективності режиму санкції щодо Криму” і пошук додаткових міжнародних інструментів для “тиску на Росію”.