Міністр охорони Здоров’я Чехії подав у відставку

Міністр охорони Здоров’я Чехії Адам Войтех подав у відставку через зростання випадків коронавірусу.

Про це пише Novinky.

“Я вирішив піти з посади міністра охорони здоров’я. Я вже подав прохання про відставку прем’єр-міністру”, – заявив Войтех.

Войтех зазначив, що прийшов до Міністерства, щоб внести деякі зміни, але у зв’язку з епідемією коронавірусу не зміг цього зробити.

“Я прийшов до Міністерства охорони здоров’я, щоб наполягати на деяких змінах. Епідемія коронавірусу не дозволила мені цього зробити. Я намагався зробити все, щоб охорона здоров’я рухалася вперед. Я займав пост міністра охорони здоров’я всім серцем і всіма силами”, – сказав Войтех.

Він також зазначив, що Чехія добре впоралася з першою хвилею коронавірусу і зробив для цього все можливе, зазначивши, що йому нема чого соромитися йому за час роботи в міністерстві.

Адам Войтех займав пост міністра охорони здоров’я менше трьох років, з жовтня 2017 року. Він восьмий міністр, який пішов з посади за час роботи на посаді прем’єр-міністра Андрія Бабіша. Надалі він працюватиме в нижній палаті парламенту як депутат.

Відзначимо, що всього з початку пандемії в республіці підтверджено 49 тис. 290 випадків інфікування, з них померло 503 людини, видужало – 24 тис. 755 осіб.