НАЗК звинуватив керівництво ДБР у спробах тиску

Керівник Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков заявив про спроби керівництва Державного бюро розслідувань (ДБР) чинити тиск на НАЗК.

Як повідомляється на сайті НАЗК, про це Новіков сказав після допиту в ДБР в якості свідка.

фото ІА “Центр новин”

Глава НАЗК пов’язує спроби тиску з боку ДБР з діями НАЗК для “вирішення конфлікту інтересів у керівників Бюро – Олександра Бабікова та Олександра Соколова”.

Новіков сказав, що серед причин виклику на допит він бачить недавній лист НАЗК до керівника Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Дениса Монастирського. “У листі наголошується, що заступник директора Олександр Бабіков працює в умовах потенційного конфлікту інтересів, здійснюючи керівництво ДБР, яке опікується розслідуванням справ Майдану”, – наголошується в прес-релізі.

“Конфлікт інтересів у заступника директора ДБР Бабікова буде постійним. Єдиним заходом (для повного вирішення конфлікту інтересів) у цьому випадку може бути тільки його звільнення з посади”, – переконаний глава НАЗК.

Новиков розповів, що НАЗК також внесло припис в.о. директора ДБР Олександру Соколову про ненадання працівниками ДБР інформації про конфлікт інтересів у нього і його заступника. “Так, НАЗК має підстави вважати, що Олександр Соколов не здійснив заходи щодо усунення конфлікту інтересів, нарахувавши премію та інші виплати самому собі”, – наголошується в прес-релізі.

“Ми пов’язуємо ці виклики, які відбулися, з тим, що Національне агентство здійснює безпосередньо свою роботу, а ДБР – фактично перешкоджає здійсненню цих функцій”, – заявив Новіков.

Офіційна причина виклику керівника НАЗК на допит в ДБР стосується справи про зловживання екс-керівництва НАЗК на понад 9 млн грн при оренді обладнання для Регістру декларацій.