В Австралії почали масштабну операцію з порятунку чорних дельфінів

У містечку Країн на заході австралійського штату Тасманія розгорнули масштабну операцію з порятунку декількох сотень чорних дельфінів (гринд), які викинулися на берег, передає у вівторок телеканал CNN

В Австралии начали масштабную операцию по спасению черных дельфинов

На берег поряд з пляжем в Країні викинулися близько 270 гринд, повідомили представники програми з охорони морських тварин Тасманії, які і розгорнули рятувальну операцію. Біолог Кріс Кальйон на прес-конференції у вівторок повідомив, що близько третини з викинулися на сушу чорних дельфінів вже загинули. За його словами, морські тварини і раніше викидалися на берег в Тасманії, але цей випадок – один з найскладніших, з якими доводилося мати справу фахівцям.

У рятувальній операції беруть участь близько 60 осіб – добровольці, поліцейські, представники місцевих рибницьких господарств, а також співробітники Служби охорони парків і дикої природи Тасманії. Порятунок гринд може зайняти кілька днів і експерти побоюються, що тварини не зможуть протягнути так довго. Поки не зовсім ясно, що змусило чорних дельфінів викинутися на берег, зазначає CNN.

Інша проблема, з якою зіткнулися рятувальники, – це туші загиблих тварин. Кальйон пояснює, що зазвичай в таких випадках туші залишають на березі, але в даному випадку так вчинити неможливо, так як це сталося поруч з пляжем, де відпочивають люди. В даний час зона інциденту закрита для відпочиваючих.

Тасманія – єдиний австралійський штат, де регулярно фіксують випадки масових викидів дельфінів і інших морських ссавців на сушу. За даними австралійського Департаменту сировинних галузей, парків, водних ресурсів і навколишнього середовища, такі інциденти зазвичай відбуваються з тваринами, що живуть великими групами. Крім гринд, мова йде про кашалота і афаліна (вид дельфінів).