Volkswagen хоче продати Bugatti хорватської Rimac Automobili

Німецький автовиробник Volkswagen веде переговори про продаж належного йому бренду спортивних автомобілів класу люкс Bugatti з хорватською компанією Rimac Automobili.

Про це повідомляє Sueddeutsche Zeitung з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією. Одночасно з цим компанія Porsche, яка входить в VW Group, планує збільшити свою частку в хорватській компанії з нинішніх 15,5% до 49%.

Марка Bugatti рассекретила три прототипа, которые никогда не станут  серийными - читайте в разделе Новости в Журнале Авто.ру

За даними джерел, поки переговори знаходяться на ранньому етапі і можуть не привести до укладення угоди. У Volkswagen і Rimac відмовилися коментувати інформацію про переговори. Rimac була створена в 2009 році хорватським підприємцем Мате Рімаком, вона займається розробкою електромобілів і вже поставляє компоненти для електромобілів таким автовиробникам, як Aston Martin, Hyundai і Kia. У 2018 році Porsche купила 10% акцій Rimac, пізніше дещо збільшивши свою частку в компанії.

Бренд Bugatti був куплений VW в 1998 році, через три роки після банкрутства цієї компанії і припинення виробництва автомобілів. У складі VW Bugatti відновила виробництво. Компанія не публікує фінансові результати цього підрозділу, але відомо, що в минулому році було продано 92 автомобілі під брендом Bugatti.