ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості у справі про пропозицію надати хабар прокуророві

Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок та затвердив угоду про визнання винуватості у справі щодо ексадвоката, якого визнали винним у висловленні пропозиції надати прокурору хабар у розмірі 40 тис. доларів в обмін на виділення кримінального провадження щодо службових осіб підприємства в окреме провадження для його подальшого закриття.

Про це повідомляє пресслужба суду.

“У середу, 23 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між колишнім адвокатом та прокурором. Суд визнав винуватим ексадвоката у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369 КК України та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що одночасно, на підставі частини 2 статті 75 КК України ВАКС звільнив обвинуваченого від відбування узгодженого сторонами основного покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробовуванням, встановивши йому іспитовий строк на 3 роки.

Також на обвинуваченого покладені обов’язки: періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

“Ексадвоката визнали винуватим у висловленні пропозиції надати неправомірну вигоду прокуророві у справі про розтрату та привласнення державного майна в особливо великих розмірах службовими особами ряду компаній під час видобутку та реалізації вуглеводнів. Обвинувачений, який представляв інтереси ТОВ Ф.С., ТОВ К.Е.Ю. ТОВ А.Е.А.Ю., схиляв прокурора взяти 40 тис доларів США в обмін на виділення кримінального провадження щодо службових осіб підприємства в окреме провадження для його подальшого закриття”, — зазначається в повідомленні.