ФБР застерегли американців про загрозу дезінформації на майбутніх виборах

Федеральне бюро розслідувань США та Агентство США з кібербезпеки та безпеки інфраструктури у спільній заяві у вівторок застерегли американців про загрозу дезінформації стосовно результатів президентських виборів 2020 року у США.

Місцевим посадовцям та посадовцям рівня штатів, зазвичай, потрібно декілька днів, щоб з‘ясувати кінцеві результати виборів і забезпечити, що кожний законно поданий голос, обраховано, йдеться у заяві.

«Збільшення голосування поштою через заходи зі стримування COVID-19 може означати, що посадовці не матимуть повних результатів у ніч виборів, – йдеться в заяві. – Іноземні діячі та кіберзлочинці можуть зловживати цим часом, необхідним для підтвердження і оголошення результатів виборів, щоб поширювати дезінформацію, включаючи повідомлення про обмеження голосування, кібернапади проти виборчої інфраструктури, шахрайство з бюлетенями та інші проблеми, щоб переконати громадськість у незаконності виборів», пише Голос Америки.

Установи закликали громадськість критично ставитись до інформації, яка до них надходить і запропонували п‘ять шляхів її перевірки.

  • Отримуйте інформацію з джерел, що заслуговують на довіру, таких як місцеви посадовці; перевіряйте, хто створив цю інформацію і зважайте на їхні наміри.
  • Перевіряйте в декількох джерелах, що заслуговують на довіру, будь-які повідомлення про проблеми з результатами виборів перед тим, як поширювати інформацію в соцмедіа, або деінде.
  • Отримуйте інформацію про остаточні результати виборів від посадовців, які відповідають за їхню організацію.
  • Повідомляйте про можливі порушення на виборах ФБР.
  • Якщо доречно, користуйтеся можливостями в соцмедіа з повідомлення про підозрілі повідомлення, що можуть поширювати неправдиву інформацію.