Трамп знову піддав сумніву чесності майбутніх виборів

Президент США Дональд Трамп знову висловив сумніви в чесності майбутніх виборів, висловивши занепокоєння з приводу можливих фальсифікацій у зв’язку з голосуванням поштою.

«Ми хочемо гарантувати, щоб вибори були чесними, а я не впевнений, що вони можуть такими бути», – сказав Трамп журналістам у четвер перед вильотом до Північної Кароліни і Флориди.

Трамп заявив, що “багато бюлетенів було знайдено в річці”, а бюлетені з його ім’ям “викинули в сміття”.

За даними прокуратури Пенсільванії, деяка кількість бюлетенів, заповнених військовими, були викинуті. Дев’ять бюлетенів вдалося виявити в ході розслідування.

“За деякими з цих бюлетенів можна встановити, хто їх заповнював, а за деякими – ні, – йдеться в заяві Міністерства юстиції. – Всі дев’ять бюлетенів були подані за кандидата в президенти Дональда Трампа”.

Президент неодноразово висловлював занепокоєння з приводу того, що ряд Штатів, у тому числі Каліфорнія, Колорадо, Гаваї, Невада, Нью-Джерсі, Орегон, Юта, Вермонт і Вашингтон, планують автоматично розіслати бюлетені всім жителям.

Глава ФБР Крістофер Рей, виступаючи в четвер на слуханнях в Сенаті, сказав, що організувати масштабну фальсифікацію виборів – складне завдання для противника.

“Але не сумнівайтеся, ми пильні і уважно стежимо за загрозою, тому що ми знаходимося на незвіданій території», – запевнив він.

У середу Трамп висловив думку, що при підрахунку результатів виборів «справа дійде до Верховного Суду».

Тим часом Сенат у четвер затвердив символічну резолюцію, що підтверджує “прихильність впорядкованій і мирній передачі влади, яка передбачена Конституцією”.

Лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл написав у “Твіттері”: “переможець виборів 3 листопада буде приведений до присяги 20 січня. Відбудеться впорядкована передача влади, як це відбувається кожні чотири роки з 1792 року”.

Трамп не раз передбачав масштабні фальсифікації з десятками мільйонів бюлетенів для голосування поштою, використання яких заохочували демократи в умовах пандемії коронавірусу.

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден висловив думку. що президент “просто жартує”.

“Послухайте, він говорить самі ірраціональні речі», – заявив Байден.