На Тернопільщині правоохоронці припинили діяльність Telegram-каналу, через який здійснювався продаж наркотиків

Група осіб налагодила схему заробітку на незаконних оборудках із наркотичними засобами та психотропними речовинами. Вони організували роботу Telegram-каналу через який збували наркотики. Їм вже оголошено про підозру.

Як передає прес-служба Нацполіції, у поле зору працівників управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ потрапили двоє місцевих мешканців, які налагодили схему збуту наркотиків через мережу Інтернет. Для цього 20-річний організатор та його 21-річний “бізнес-партнер” створили Telegram-канал, де пропонували мешканцям Тернополя придбати марихуану. Охочі купити заборонене “зілля” мали перерахувати гроші на банківські картки та інші електронні платіжні системи зловмисників. Після цього змовники робили “закладки” та надсилали повідомлення, де вказували клієнтам адресу наркосхованки.

Спочатку ділки працювали вдвох, але зі збільшенням клієнтів долучили до свого наркобізнесу інших осіб, серед яких був неповнолітній. 17-річний школяр і троє молодиків виконували роль кур’єрів, їхній спільник – 20-річний мешканець міста – приймав замовлення та координував «закладників», а 21-річний хлопець отримував оптові партії товару та фасував його.

За фактом викритої діяльності слідчі тернопільської поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Працівники боротьби з наркозлочинністю, карного розшуку, кіберполіції, слідчого управління, кінологічної служби, за фізичної підтримки поліції особливого призначення ГУНП в Тернопільській області, під процесуальним керівництвом Тернопільської міської прокуратури, провели за місцем мешкання фігурантів 14 санкціонованих обшуків.

Під час заходів вилучено: марихуану, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, грошові кошти, приладдя для вживання марихуани.

Всім учасникам наркоугруповання вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Головних фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За незаконні оборудки з наркотичними засобами та психотропними речовинами зловмисники можуть провести за ґратами від шести до десяти років.