У Черкасах СБУ провела антитерористичні навчання на території виправної установи (відео)

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Черкаській області провела навчання з протидії терористичним загрозам у регіоні.

Як передає прес-центр СБУ, тренування, максимально наближені до реальних, відбулися на території однієї з виправних установ. У заходах взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, а також представники органів виконавчої влади.

За легендою навчань умовні «терористи», які перебували у виправній установі, взяли в заручники працівників охорони. За умови не виконання своїх вимог, «зловмисники» погрожували підірвати «вибуховий пристрій», який їхні спільники нібито заклали у місці масового перебування людей.

Після безрезультатних перемовин було прийнято рішення щодо проведення силової фази антитерористичної операції.

Під час штурму було захоплено «терористів», звільнено заручників і нейтралізовано умовну «вибухівку».

За підсумками тренувань Координаційна група проаналізувала кожен етап, а також рівень готовності та міжвідомчої взаємодії підрозділів. Адміністрації виправної установи було надано інструкції дій щодо вдосконалення антитерористичної захищеності режимного об’єкту.