Канада дає 3,3 млн доларів на реформи в Україні

Для підтримки реформи сектору оборони в Україні Канада виділяє понад 4,3 млн канадських доларів (близько 3,3 млн доларів США).

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

«Канада залишається надійним партнером України, її суверенітету та територіальної цілісності. Ми рішуче налаштовані продовжити співпрацю у досягненні майбутнього, на яке заслуговує український народ», – сказав Шампань.

У канадському МЗС уточнили, що ці кошти підуть на втілення проєктів у співпраці із канадськими організаціями Parliamentary Center та Alinea International.

«Кошти підтримають проєкти, які поєднують технічну експертизу, гендерний аналіз та інструменти управління, орієнтовані на покращення інституцій безпекового сектору», – заявили у відомстві.

Зазначається, що партнерство Канади й Alinea International «покращить урядування й демократичну підзвітність безпекового сектору». Водночас допомога Parliamentary Center «посилить спроможність українських парламентських комітетів переглядати та ухвалювати законодавство, необхідне для реформи безпекового сектору».

Як повідомлялося, Канада є одним із найбільших безпекових партнерів України. У рамках операції UNIFIER з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичок сучасного бою українських військових.