Україна спростила порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання для білорусів

Кабінет міністрів прийняв постанову № 933 “Про внесення змін до Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання”, яка спрощує порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, тепер іноземні громадяни країн із безвізовим порядком в’їзду в Україну мають право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання у зв’язку із зміною мети в’їзду без виїзду за межі України.

Як зазначається, це нововведення є особливо актуальним для громадян Республіки Білорусь, фахівців в галузі ІТ-технологій, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей.

Як і раніше, документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування.

Водночас спрощений порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання не буде стосуватися “громадян держави, що визнана Верховною Радою України державою-агресором”.