ДП«Український інститут інтелектуальної власності» відповідатиме за виконання функції національного органу інтелектуальної власності

Кабінет міністрів призначив державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» відповідальним за виконання функції національного органу інтелектуальної власності.
Відповідне розпорядження було ухвалене на сьогоднішньому позачерговому засіданні уряду.

=МЕРТ схвалило проект реформування державної системи інтелектуальної  власності | УНІАН
Як зазначив міністр економіки Ігор Петрашко, дане рішення дозволяє завершити реформу, яка тривала понад чотири роки.
«Схвалюючи це розпорядження, уряд успішно завершує інституційну реформу у сфері інтелектуальної власності, яка тривала більше чотирьох років. Проект розпорядження розроблено з метою вирішення питання щодо визначення юридичної особи публічного права – державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» – таким, який буде виконувати функцію національного органу інтелектуальної власності», – сказав він.
16 червня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає створення в Україні національного органу інтелектуальної власності.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, передбачається створення Національного органу інтелектуальної власності України (НОІВ) як юридичної особи публічного права (державної організації), що належить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства (Мінекономіки).
Прозорість діяльності НОІВ буде забезпечуватися шляхом проведення зовнішнього аудиту (фінансового та управлінського), оприлюднення кошторису фінансів, спрямованих на забезпечення розвитку та функціонування державної системи правової охорони інтелектуальної власності і напрямків їх використання.