Курсанти-першокурсники ЛьвДУВС склали Присягу та отримали жетони поліцейського

Вчора у Львівському державному університеті внутрішніх справ понад три з половиною сотні курсантів-першокурсників з 19 областей країни склали Присягу працівника Національної поліції.

Як передає сайт МВС, урочистості відбулися у навчально-тренувальному відділі «Верещиця» та проходили у декілька етапів — окремо із кожним факультетом.

Під звуки маршу прапороносна група внесла стяг університету.

Після цього курсанти урочисто присягли вірно служити українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права та свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

Спеціальні жетони поліцейськогопершокурсникам вручали: ректор університету Роман Благута, перший проректор вишу Тарас Созанський, декани факультетів, що здійснюють підготовку фахівців для підрозділів Національної поліції, а також запрошені гості – начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко, заступник начальника Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Ілля Тогаєв, начальник Управління внутрішньої безпеки у Львівській області Роман Турчак, начальник Управління карного розшуку поліції Львівщини Андрій Коцур, заступник начальника слідчого управління ГУНП у Львівській області Андрій Кумечко та заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП у Львівській області Роман Гранківський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто поліг за волю та незалежність України. Після цього відбулося покладання квітів до меморіалу пам’яті загиблим бійцям батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів».

Ректор ЛьвДУВС Роман Благута зачитав першокурсникам привітання від колегії Міністерства внутрішніх справ України та  звернувся до курсантів.

«Складання Присяги дає початок новому етапу – зрілості та відповідальності перед державою, людьми, близькими та рідними, – зазначив Роман Благута. – Присягнувши на вірність українському народу, ви взяли на себе високі зобов’язання і стали безпосередньо причетними до долі своєї країни. У такий складний для нашої держави час, ви свідомо зробили вибір і вирішили поєднати свою долю з професією правоохоронця».

Роман Благута закликав першокурсників сумлінно навчатися та бути дисциплінованими: «Для того, щоби стати кращим, треба постійно працювати над собою. Високоосвічені люди – найцінніший скарб кожної країни. Адже саме з них формується еліта держави, якій належить вести незалежну європейську Україну в майбутнє. Тож накопичуйте  знання та  вміння, гартуйте  характер і свідомість.Якомога ефективніше використовуйте час навчання для набуття кращих рис – мужності, витривалості, стриманості».

Очільник вишу подякував батькам першокурсників, які цьогоріч через карантинні обмеження не змогли розділити радість свята із своїми дітьми: “Батьки є тими,  хто вкладав у вас перші паростки патріотизму. І я вдячним їм за це”.

На легку та щасливу службу курсантів благословив  настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Верещиця та каплиці Покрови Пресвятої Богородиці у НТВ “Верещиця” отець Іван Ревуцький.