Глави Google, Facebook і Twitter викликані в Сенат США

Торговий комітет Сенату США повідомив Марка Цукерберга, Сундара Пічаї і Джека Дорсі про необхідність з’явитися на слухання, яке відбудеться 28 жовтня.

Глави Facebook, Google Twitter відзвітують перед комітетом про те, як вони модерують контент на своїх платформах.

Темою засідання стане ст. 230 інтернет-законодавства США, також відома як «Акт про дотримання пристойності в інтернеті», прийнятий ще в 1996 році. Члени комітету хочуть з’ясувати, чи не застарів цей закон і чи дозволяє він в належній мірі контролювати роботу соціальних мереж. Зокрема, чи не зловживають онлайн-корпорації своїм становищем і не модерують вони користувальницький контент в залежності від власних політичних уподобань.

На проведенні цього слухання менш ніж за тиждень до президентських виборів в США наполягали сенатори від Республіканської партії. Демократи, як зазначає The Wall Street Journal, не стали заперечувати проти його проведення в настільки терміновому порядку, але при цьому відзначали, що в цьому немає особливої ​​необхідності.

У минулий четвер стало відомо, що Сенат США готує окрему повістку для гендиректора Twitter Джека Дорсі. Його сенатори мають намір допитати 23 жовтня по справі про блокування доступу до матеріалів газети New York Post про Хантера Байдена – сина кандидата в президенти США від Демпартії Джо Байдена. Сенатори хочуть дізнатися, чому соцмережа не дала користувачам прикріплювати до своїх постів посилання на статтю New York Post.