Поліцейські Харкова викрили телефонного шахрая

Зловмиснику повідомлено про підозру по трьох кримінальних провадженнях. Загальна сума спричиненого матеріального збитку потерпілим становить майже 1,5 мільйона гривень.

Як передає Відділ комунікації поліції Харківської області, викрито 30-річного місцевого жителя працівники Московського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 4.

В ході слідства встановлено, що чоловік скоював злочини під виглядом лікаря. Зловмисник телефонував потенційним жертвам на мобільний телефон і під приводом того, що їхні родичі потрапили в біду, а також із застосуванням інших шахрайських схем, виманював гроші на «лікування». Потерпілі, знаходячись в стані афекту, передавали шахраю чималі суми.

15 жовтня раніше не судимому 30-річному харків’янину повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 і 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські перевіряються причетність чоловіка до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень.

Шановні громадяни, будьте пильні! Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців телефоном та завжди перевіряйте її.