Зеленський озвучив плани з реінтеграції Донбасу та звинуватив у “здачі” Криму

Президент Володимир Зеленський під час виступу в Раді у вівторок, 20 жовтня, заявив, що для реінтеграції Донбасу готується пакет законопроектів.

“Нам потрібна стратегія розвитку Донецької та Луганської областей, робота над нею вже розпочалася”, – сказав він.

Він зазначив, що заходи з реінтеграції будуть також передбачати амністію, однак, закликав не боятися її.

“Ми повинні приймати рішення, які наближають деокупацію. Всі українці повинні однаково розуміти, що буде після звільнення і повернення наших тимчасово окупованих територій. Досягнувши миру, ми почнемо безпечну реінтеграцію, користуючись міжнародним досвідом. Це пакет законів про перехідний період, перш за все про відповідальність”, – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що тут існує велике поле для маніпуляцій.

“Страшне слово амністія, не про всіх і не про уникнення відповідальності, а про мільйони наших громадян, на чиїх руках немає крові і які зараз фактично самі перебувають в заручниках в окупанта”, – наголосив президент. Він також додав, що їм потрібен чіткий сигнал – не варто боятися, гідне майбутнє тільки з Україною.

Зеленський наголошує, що ”ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність”.

“Ми будуємо українське військо, яке зможе захистити Україну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі. Щоб більше ні в кого не виникло навіть думки, що можна посягнути на наш суверенітет, територіальну цілісність або відібрати в України частину території без єдиного пострілу. Цього не буде ніколи”, – сказав Зеленський.

За його словами, ”ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність”.

Як зауважив Зеленський, ”питання не в помсті, а в справедливості”.