Влада Севастополя розповіли, скільки залишилося запасів води в Чорноріченському водосховищі

На сьогоднішній день обсяг води в Чорноріченському водосховищі становить 15,6 млн кубічних метрів, повідомляють 26 жовтня в російському уряді Севастополя.

«Без додаткового припливу, цієї води місту вистачить приблизно на три місяці», – сказано в повідомленні.

Виконуючий обов’язки віце-губернатора Севастополя Володимир Базаров на нараді зазначив, що в будівництві нових об’єктів за рішенням проблеми дефіциту води задіяно близько 200 працівників.

«Роботи на основних наших двох об’єктах ведуться активно. На Кадиковському кар’єрі 1,4 тис. метрів з 10,2 тис. метрів – траншея прокладена. Вчора прийшли труби – почалася сварка. Що стосується Бельбека, половина земляної маси під котлованом водозабору обрана. Всі підготовчі роботи з розчищення території закінчені, обладнання замовлено. Робота йде повним ходом», – сказав Базаров.

Раніше повідомлялося що в Севастополі хочуть тимчасово припинити використання Чернореченського водосховища.

Раніше повідомлялося, що води в Севастополі залишилося на три місяці. Щоб вирішити проблему вододефіциту, влада хоче побудувати трубопровід для перекидання води з Кадиковського кар’єра і водозабору на річці Бельбек.

Радник директора головного будівельного управління №4 в Севастополі Олексій Трубачов відзначив, що роботи по Кадиковському кар’єру повинні бути завершені 25 грудня 2020 року, на річці Бельбек – 12 березень 2021 року.

Раніше, в Севастополі ввели режим підвищеної готовності через дефіцит води.

В кінці серпня влада Севастополя повідомляли, що в Чорноріченському водосховищі знаходиться 22 мільйона 500 тисяч кубів води – це становить приблизно третю частину від його загального обсягу. За словами чиновника цього запасу вистачить для постачання води місту до грудня місяця.

У липні в Чорноріченському водосховищі оголилися острівці, вода відступила від дамби приблизно на сто метрів.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення грунту на півострові. Влада Криму регулярно закликають жителів півострова економити воду.