Хакери атакували сайт штабу Трампа

Невідомі хакери зламали сайт передвиборного штабу президента США Дональда Трампа. Про це повідомив в соцмережі Twitter прес-секретар кампанії Трампа Тім Мертоу.

“Раніше сайт кампанії Трампа був зламаний, і ми з правоохоронними органами працюємо над розслідуванням, яке приведе нас до джерела атаки”, – написав Мертоу.

За його словами, зловмисники не отримали доступ до конфіденційних даних, тому що на “сайті вони не зберігаються”. Пізніше робота домашньої сторінки була відновлена.

В останні тижні американська влада неодноразово повідомляли про кібератаки на американські держустанови. Зокрема, Агентство з кібербезпеки і забезпечення захисту інфраструктури США звинуватило в них групу хакерів, що діє під ім’ям “Energetic Bear” і “Dragonfly”. Аналітики вважають, що вона діє в інтересах російської влади.

Раніше директор Національної розвідки США Джон Реткліфф заявив, що Росія і Іран отримали доступ до даних американських виборців напередодні президентських виборів. Цими даними Москва і Тегеран, за його словами, можуть скористатися для того, щоб розсилати американським виборцям недостовірну інформацію, “вносити сум’яття, сіяти хаос і підірвати довіру до американської демократії”.