Кабмін затвердив новий статут Нафтогазу

Кабінет Міністрів затвердив оновлену редакцію статуту НАК Нафтогаз України, яка наближає умови роботи компанії з керівними принципами Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Про це повідомили в прес-службі компанії.

“Кабінет Міністрів України прийняв оновлену редакцію статуту НАК Нафтогаз України в редакції, що наближає документ до відповідності Керівним принципам з корпоративного управління на підприємствах державної форми власності ОЕСР. Відповідну постанову уряд прийняв 26 жовтня 2020 року”, – повідомили в компанії.

Там також відзначили, що тільки при дотриманні визнаних стандартів корпоративного управління компанія може стабільно працювати в інтересах акціонера.

“У нашому випадку йдеться про інтереси українців, адже Нафтогаз – національна компанія”, – зазначила глава наглядової ради НАК Клер Споттісвуд.

Вона підкреслила, що оновлена ​​редакція статуту – це хоч і маленький, але позитивний крок у цьому напрямку.

“До реформи корпоративного управління Нафтогаз був гаманцем політиків і чорною дірою для державного бюджету з чистим збитком 85 млрд грн у 2014 році. Після старту поступового впровадження реформи компанія почала працювати на українців і наповнювати бюджет”, – повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв.

Він також підкреслив, що оновлена ​​редакція сприятиме стабільному та ефективному розвитку компанії.