Поліція Донеччини оголосила про підозру керівнику катівні бойовиків «Ізоляція»

Детективи слідчого управління та працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Донецької області під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури заочно притягують до відповідальності головного ката терористів.

Як передає Відділ комунікації поліції Донецької області, зібрано беззаперечні докази причетності фігуранта до участі в терористичній організації, катуваннях і трудової експлуатації людей.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність організатора терористичної групи. Слідством встановлено, що 36-річний уродженець села в Мар’їнському районі очолив «базу МГБ», яка розташована на території заводу «Ізоляція» в Будьонівському районі міста Донецька.

У 2014 році завод було захоплено бойовиками та перетворено на в’язницю, де група утримували проукраїнські налаштованих цивільних мешканців, а також військовослужбовців Збройних сил України та інших підрозділів, задіяних у проведенні АТО/ООС.

За безпосередніми вказівками керівника «бази» до полонених застосовували фізичне і психологічне насильство. І чоловіків, і жінок жорстоко били, годинами катували електричним струмом.

Крім того, підозрюваний організував експлуатацію потерпілих, яких примушували виконувати важку роботу – розвантажувати бочки з паливом, збирати металобрухт, прибирати приміщення.

Фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч. 2 ст. 149 (одержання та переховування людини з метою експлуатації з використанням примусу та іншої залежності потерпілого, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб).

Досудове розслідування триває. Поліція встановлює інших учасників терористичної організації, причетних до злочинів, а також потерпілих осіб.

Якщо ви стали жертвою терористів, перебували у полоні або були свідками таких фактів, просимо повідомити до поліції за телефонами 102, (099) 269-07-99. Анонімність гарантовано.