Facebook запускає 31 жовтня інформаційну кампанію щодо вакцинації проти грипу

Соцмережа Facebook 31 жовтня розпочинає нову інформаційну кампанію щодо вакцинації проти сезонного грипу.

“В Україні, а також в інших країнах Європи користувачі бачитимуть повідомлення, які перенаправлятимуть на сторінку з інформацією про вакцинацію проти грипу, включно з даними про найближче місце, де можна зробити щеплення. Нагадування та ресурси про вакцинацію проти грипу від органів охорони здоров’я, які будуть доступні для поширення, Facebook розміщуватиме у стрічці новин та в інформаційному центрі про коронавірус COVID-19”, – йдеться в повідомленні Facebook.

Крім того, компанія представила нову глобальну політику, яка забороняє рекламу із закликом утриматися від вакцинації. Це розширення правил Facebook, що вже не дозволяли розміщення недостовірних повідомлень про вакцини, перевірених і підтверджених провідними світовими організаціями охорони здоров’я. Відтепер, якщо реклама наполегливо не рекомендує комусь робити вакцину, Facebook її відхилить.

У компанії нагадали, що в багатьох частинах світу Facebook співпрацює з глобальними організаціями охорони здоров’я, включно з ВООЗ та ЮНІСЕФ, над розробкою кампаній щодо підвищення рівня імунізації.