Байден вказав на бездіяльність Трампа з питання Росії і талібів

Кандидат на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден в черговий раз звинуватив нинішнього господаря Білого дому республіканця Дональда Трампа в бездіяльності в питанні про можливі спроби РФ пропонувати прихильникам радикального руху “Талібан” грошову винагороду за напади на американських військовослужбовців.

З таким твердженням Байден виступив в суботу на спільному з екс-президентом Бараком Обамою мітингу в штаті Мічиган.

Демократ знову назвав Трампа маріонеткою керівництва РФ. “За голови американських солдатів, які служать в Афганістані, призначають нагороду. А Трамп занадто наляканий, щоб суперечити йому [президенту Росії Володимиру Путіну]. Він розмовляв з ним шість разів і жодного разу не згадав це”, – стверджував Байден.

Він в черговий раз звинуватив свого суперника на виборах в зниженні авторитету США на світовій арені і нагнітанні напруженості в відносинах з союзниками Вашингтона по НАТО і Євросоюзу.

Газета The New York Times виступила 26 червня з твердженням, що якесь підрозділ російської військової розвідки спонукало бойовиків радикального руху “Талібан” здійснювати напади на військовослужбовців міжнародної коаліції в Афганістані. Видання запевняло, що такі висновки американських спецслужб були представлені Трампу “кілька місяців тому”, а Рада національної безпеки США при Білому домі обговорював цю тему в кінці березня.