Радник Єрмака: олігархи інвестували капітали в «Слугу народу»

Фракція “Слуга народу” наразі втрачає єдність через орієнтованість частини депутатів на олігархів або на інші політичні проєкти, для подолання цього необхідно посилити комунікацію і з великим бізнесом, і з народними депутатами.

Про це заявив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню “Бабель”.

Михаил Подоляк впервые дал интервью о своей работе медиасоветника в Офисе президента

За його словами, наразі очевидно, що “олігархи чи, скоріше, великий бізнес” інвестували капітали в певні політичні проекти, зокрема в рамках партії “Слуга народу”.

“Тепер вони у примітивний спосіб намагаються вирішувати свої лобістські завдання. Наша мета — пояснити великому бізнесу, що так це не працює”, – зазначив Подоляк.

З іншого боку, зауважив він, точно потрібно посилити комунікацію з парламентом.

“Якщо пів року тому можна було комунікувати через раз, то зараз потрібно постійно пояснювати свої дії. Є глава фракції, є кілька груп, є актив, який може практично регулярно у своєму колі зустрічатися з нами, з профільними заступниками та міністрами й обговорювати єдину стратегічну позицію. Я розумію, що не всі депутати будуть на це відгукуватися, тому що багато хто з них зацікавлені в інших політичних проєктах”, – вважає радник голови ОП.

Він також висловив думку, що для спілкування з великим бізнесом потрібна публічна платформа, “Обговорити всі правила, умови і сказати, що ми хочемо, щоб ви їх дотримувалися. В Україні за якоюсь традицією великий бізнес вважає необовʼязковим виконувати взяті на себе зобовʼязання перед державою”, – зазначив Подоляк.