У Нью-Йорку відкривається 71 сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкривається 71 сесія Генеральної Асамблеї ООН. Головою нової сесії обрано постпреда Фіджі Пітер Томсон.ООН

Протягом року на розгляд Генасамблеї ООН буде винесено 170 питань на різні теми.

До порядку денного внесені такі питання як проблеми розвитку країн Африки, координації зусиль з надання гумдопомоги, сприяння правосуддю і розвитку міжнародного права.

Крім того, буде обговорюватися становище на Близькому Сході, питання про Палестину, становище в Афганістані, Кіпрське питання, ситуація в Демократичній республіці Конго та низці інших.

Також буде йти робота з питань контролю над наркотиками, боротьби з міжнародним тероризмом, фінансування миротворчих операцій. Один з найбільш великих блоків порядку денного – питання роззброєння.

На сесії будуть розглянуті питання прав людини, ліквідації расизму, расової дискримінації, ксенофобії і нетерпимості.

Одним з основних питань залишається криза мігрантів. Перше засідання щодо біженців Генасамблея ООН 19 вересня вперше скликає засідання з реагування на масштабне переміщення біженців і мігрантів на рівні глав держав і урядів.

Зазначимо, цього року, 31 грудня, генсек ООН Пан Гі Пун покине свою посаду, яку займає з 1 січня 2007 року. Рада Безпеки, як очікується, повинна визначитися з єдиним кандидатом на пост нового генсека до жовтня, однак фіксованих термінів процедури немає.

Вже минуло чотири раунди голосування Радбезу щодо кандидатів на пост глави всесвітньої організації. На даний момент в гонці лідирує екс-прем’єр міністр Португалії Антоніу Гутерріш, на другому — глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак, на третьому — екс-глава МЗС Сербії Вук Єреміч.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що президент Петро Порошенко і президент США Барак Обама проведуть зустріч на полях Генасамблеї ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.