США вводять санкції проти китайської компанії CEIEC

Сполучені Штати вводять санкції проти китайської компанії CEIEC за надання підтримки незаконному режиму Мадуро в його зусиллях по підриву демократії в Венесуелі, повідомив у понеділок держсекретар США Майк Помпео.

Як зазначається в його заяві, ці зусилля включають обмеження інтернет-послуг і ведення цифрового спостереження за політичними опонентами режиму: «CEIEC надає програмне забезпечення, навчання і технічний досвід підприємствам режиму. Вона надає кіберпідтримку державному телекомунікаційному провайдеру венесуельської національної телефонної компанії (CANTV), який контролює 70 відсотків інтернет-послуг в Венесуелі і часто блокує незалежні онлайн-видання і виступи членів опозиції».

«Технологічні компанії КНР, в тому числі CEIEC, є світовими лідерами в розробці та експорті інструментів моніторингу, цензури і спостереження за діяльністю громадян в Інтернеті. CEIEC підтримує зловмисні зусилля режиму Мадуро з придушення опозиційних настроїв і підриву демократичних процесів з 2017 року», – йдеться в заяві.

За словами Помпео, дане рішення «підтверджує твердий намір США притягти до відповідальності всіх, хто замішаний в спробах незаконного режиму Мадуро підірвати демократію».

«Відчайдушні спроби Мадуро маніпулювати демократичними процесами не повинні залишати сумнівів у тому, що будь-які вибори, організовані незаконним режимом, включаючи парламентські вибори 6 грудня, не будуть ні вільними, ні чесними, – підкреслив держсекретар. – Ми підтримуємо тимчасового президента Гуайдо і народ Венесуели, який вже багато років бореться за відновлення демократії і свободи в Венесуелі».