ВР пропонує надавати допомогу по частковому безробіттю всім підприємствам

Верховна рада посилила захист безробітних, працівників і роботодавців на час карантину. За відповідний законопроект №3486 проголосували 287 депутатів.

Закон пропонує надавати допомогу по частковому безробіттю всім підприємствам, у тому числі і великим. Зокрема, мова йде не тільки про карантин, встановлений урядом у зв’язку з коронавірусом, а й про інших карантини.

У законі прописані терміни, в які роботодавці повідомляють центру зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників – не пізніше ніж за два місяці до звільнення і не пізніше ніж за 30 календарних днів до звільнення у разі, якщо це держслужбовці. Також конкретизуються підстави для отримання підприємствами допомоги по частковому безробіттю через зупинку виробництва.

Особам, звільненим з військової служби після участі в проведенні АТО/ООС без умови встановлення інвалідності, надаватимуть ваучери.

Крім того, головам сімейних фермерських господарств дозволили платити ЄСВ за себе і за членів сімейного фермерського господарства.

Відповідно до закону, Фонд соцзахисту інвалідів може використовувати кошти, які надійшли до державного бюджету від сплати санкцій та пені, для надання роботодавцям компенсацій.