Викрито нелегальну схему переміщення морепродуктів в Україну

Схему переміщення через кордон морепродуктів з порушенням законодавства викрито правоохоронцями у Харкові та Дніпрі.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, у ході проведення системних заходів протидії незаконному переміщенню товарно-матеріальних цінностей через державний кордон України оперативні співробітники Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України виявили схему переміщення через кордон морепродуктів з порушенням законодавства.

«Ділки» ввозили в Україну з країн Східної Азії морепродукти з заниженням або ухиленням від сплати митних платежів. В подальшому, значними партіями продукти розповсюджувались на внутрішньому ринку країни з порушенням податкового законодавства України.

Реалізуючи оперативні дані, в рамках кримінального провадження, протягом 27-30 листопада цього року в містах Харків та Дніпро офіцерами управління оперативно-розшукової діяльності Східного регіонального управління ДПСУ спільно з оперативним та слідчим складом ГУ ДФС України в Харківській області, під процесуальним керівництвом Офісу Генеральної прокуратури України та з залученням військовослужбовців мобільного прикордонного загону ДОЗОР, в помешканнях фігурантів справи, офісах та складських приміщеннях проведено санкціоновані обшуки.

За їх результатами, правоохоронці виявили та вилучили товарно-господарську документацію та значні партії товарно-матеріальних цінностей іноземного виробництва загальною масою понад 500 тонн. Попередня вартість вилученого складає близько 62 мільйонів гривень.

Наразі тривають подальші слідчо-розшукові заходи.