Львівський бронетанковий завод сплатить 6,2 мільйони гривень штрафу

Північний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ДП «Львівський бронетанковий завод».
Як повідомила Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, передумовою для спірних правовідносин стало укладення в 2016 році між Міністерством оборони України в особі Центрального бронетанкового управління Збройних Сил України Озброєння ЗСУ та ДП «Львівський бронетанковий завод» державного контракту про надання послуг з ремонту бронетехніки.

Однак, у порушення умов державного контракту, підприємство допустило прострочення надання послуг з ремонту, унаслідок чого техніка була поставлена оборонному відомству із значним запізненням.

Вказана справа з 2018 року неодноразово переглядалася судами різних інстанцій.

02.12.2020 відбувся апеляційний перегляд справи за позовом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до ДП «Львівський бронетанковий завод» про стягнення штрафних санкцій. За результатом перегляду, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу ДП «Львівський бронетанковий завод», залишила без задоволення, а рішення господарського суду м. Києва від 25.05.2020, яким задоволено вищевказану позовну заяву, – без змін.

Таким чином, рішення суду набрало законної сили, отже підприємство зобов’язане сплатити оборонному відомству штрафні санкції на суму 6,2 млн. грн.

Наголошуємо, що Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі ефективно відстоюватиме інтереси держави.