РФ намагається легітимізувати представників “ЛДНР” в ООН – ТКГ

Російська Федерація намагається змінити процес врегулювання конфлікту на Донбасі. Разом нормандського формату в РФ хочуть перейти до дискусії між Україною та представниками ОРДЛО.

Про це повідомляє прес-служба української Тристоронньої делегації в контактній групі.

В українській делегації відзначили, що Росія намагається легітимізувати представників “ЛДНР” шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики, зокрема ООН.

“Результатом реалізації цього задуму може стати одностороннє визнання РФ так званих “ЛНР” і “ДНР” або загроза такого визнання. Це означає, що тиск на вище військово-політичне керівництво України, яке керівництво РФ намагалось проводити протягом року після Паризьких домовленостей, не вдалося”, – повідомили в ТКГ.

Також в українській делегації відзначили, що керівництво РФ перейшла до відвертого шантажу міжнародного співтовариства і, перш за все, Франції та Німеччини, намагаючись дискредитувати їх роль як активних і послідовних учасників нормандського формату”.

“Українська делегація розцінює ці спроби РФ як передостанній крок у бік повного нехтування міжнародним правовим полем і переходу в стан повної ізоляції з боку міжнародного співтовариства”, – додали в ТКГ.