Зеленський призначив очільника Хмельницької ОДА

Сергій Гамалій сьогодні був призначений на посаду голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Відповідний указ сьогодні, 3 грудня, видав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Кабмін погодив Сергія Гамалія на голову Хмельницької ОДА - що про нього  відомо

Глава держави особисто привітав Гамалія з призначенням та вручив йому службове посвідчення.

Довідка: Сергій Гамалій – уродженець Кам’янця-Подільського. Вчився у Хмельницькому інституті регіонального управління та права, згодом перевівся у Чернівецький університет імені Федьковича. З 1999 року вчився у Вищій економічній школі у Варшаві. Безпартійний, не працював у держструктурах. Займався транспортним та ресторанним бізнесом, логістикою.

Очільник області є рідним братом депутата Кам’янець-Подільської міськради трьох скликань Андрія Гамалія. Останній раз, у 2015 році, Андрій Гамалій потрапив до ради від партії “Всеукраїнське об’єднання “Рідне місто”. Згідно розслідування ГО “Жіночий антикорупційний рух” щодо мільйонерів та бідняків Кам’янець-Подільської міськради, Андрій Гамалій, згідно його декларації за 2016 рік, з доходом у понад 2 млн грн був другим з семи депутатів-мільйонерів міськради. Також, як зазначено у розслідуванні, Андрій та Сергій Гамалії є засновниками ТОВ з іноземними інвестиціями “БАРС”. Сергію у ній належить 50% статутного капіталу. Основним видом діяльності є вантажний автомобільний транспорт, серед інших – торгівля автотранспортними засобами та надання послуг перевезення.

Згідно інформації аналітичної системи YouControl, Сергій Гамалій разом із братом та батьком є засновниками ще однієї транспортної компанії – ТОВ “Інтерсіті Авто”. У цій компанії Сергію Гамалію належить 40% статутного фонду.