Колишні президенти США готові публічно зробити щеплення від COVID-19

Троє колишніх президентів США – Барак Обама, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон – заявляють про готовність публічно пройти процедуру вакцинації від коронавірусної інфекції, щоб переконати американців у безпечності вакцини.

Представники колишніх президентів заявили про це журналістам в очікуванні реєстрації владою США вакцини для масової вакцинації від COVID-19. Зараз на розгляді перебувають два препарати, розроблені компаніями Pfizer і Moderna. Обидві компанії заявляють, що ефективність їхніх вакцин за результатами клінічних випробувань перевищила 90 відсотків, пише Голос Америки.

Поки невідома позиція ще одного колишнього президента, Джиммі Картера, якому зараз 96 років. Про свою участь у вакцинації також не говорили чинний президент Дональд Трамп, який хворів на COVID-19 у жовтні, і обраний президент Джо Байден.

У США зареєстрували нові невтішні цифри поширення пандемії COVID-19 в середу. Кількість нових випадків заражень на добу перевищила 200 000, найбільше за час пандемії, а кількість смертей склала 3 157, що на 20% більше найвищого добового показника з часу початку пандемії, згідно з даними університету Джонса Гопкінса. Ще один невтішний рекорд зареєстрований в середу з кількості госпіталізацій з COVID-19 – 100 000 пацієнтів було госпіталізовано за добу у США, за даними Проекту COVID Tracking.