ОАЕ почали видавати туристичні візи громадянам Ізраїлю

Влада ОАЕ почали видавати в четвер туристичні візи громадянам Ізраїлю. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ та міжнародного співробітництва ОАЕ.

Як наголошується в заяві відомства, для отримання віз ізраїльтяни можуть звернутися до авіакомпаній і туристичним агентствам. Також в міністерстві повідомили, що подібний режим буде діяти, “поки не будуть завершені всі процедури з ратифікації угоди про взаємну відмову від віз між двома державами”.

15 вересня в Вашингтоні ізраїльська сторона підписала документи про мир з ОАЕ і Бахрейном. 20 жовтня Ізраїль і ОАЕ підписали в аеропорту поблизу Тель-Авіва угоди про авіаційне сполучення, безвізовий режим, захист інвестицій і співпраці в області науки і технологій.

Тристоронню угоду Ізраїлю з ОАЕ і Бахрейном назвали “авраамовими угодами” в пам’ять про біблійного персонажа, який вважається духовним предком всіх послідовників іудаїзму, християнства та ісламу. Палестина виступила категорично проти цих домовленостей. 23 жовтня Трамп оголосив про те, що Судан і Ізраїль домовилися про нормалізацію відносин в рамках “Авраамової угоди”.