Зеленський назвав українські ЗМІ “жіночками біля під’їздів”

Президент України Володимир Зеленський порівняв українські ЗМІ з жінками, які цілодобово сидять на лавочках біля під’їздів.

Про це він сказав у відеоблозі 4 грудня.

«Вчора я зробив велику дурницю: вирішив перед сном почитати новини в інтернеті. Ні, я чудово знаю, що відбувається, але хотів подивитися, як саме про це пишуть деякі сайти. І вони нагадали мені двір, де я виріс, та лавочку біля мого під’їзду. Ну таку, знаєте, типову, в кожному дворі України така є. Там цілодобово сидять жіночки. У них, здається, немає імен, тільки по батькові. І всі вони є носіями ексклюзивних сенсаційних новин», – сказав Володимир Зеленський.

Він також висловив незадоволення тим, що ЗМІ посилаються на власні джерела.

«Я нікого не хочу образити, але інколи здається, що деякі засоби масової інформації взяли цих жіночок на роботу, при чому на керівні посади. Факти, докази – ні. Лише одне: “Так повідомляє наше надійне джерело”. Це дуже зручно, якщо що можна сказати: “Ми не винні, ми – поважне ЗМІ, просто наше надійне джерело виявилося не таким надійним”», – цитує президента detector.media

Нагадаємо, Зеленський доручив Уряду розробити закон про ЗМІ із дотриманням стандартів новин.

Крім того, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Ради з питань свободи слова та захисту журналістів.