“Влада” анексованого Криму обіцяє жителям воду з додаткових сверловин

Так звана “влада” анексованого Криму обіцяє наповнити водозабір з допомогою додаткових свердловин, хоча це вже призвело до проблем з екологією.
У систему водопостачання Сімферополя вже в квітні почне надходити вода з водозабору, який наповнять за допомогою додаткових свердловин. Таку обіцянку зробив так званий “міністр будівництва і архітектури” анексованого Криму Михайло Храмов, повідомляє Крим.Реалії в неділю, 6 грудня.

Як стверджує Храмов, зараз будується водовід від Бештерек-Зуйського водозабору до Сімферополя. При цьому, щоб наповнити водозабір, “влада” планує пробурити 5 додаткових свердловин на додачу до трьох уже діючих.

“Плануємо робочий пуск води 18 квітня наступного року. Протяжність цього водоводу 21 кілометр, діаметр – 500 мм, в дві нитки. Також в цей об’єкт входить насосна станція і облаштування самого водозабору. Після завершення робіт “Кримгеології” всього буде на цьому водозаборі 8 свердловин , які нам необхідно буде обв’язати, побудувати резервуари чистої води і за допомогою насосної станції доставити цю воду в Сімферополь”, – стверджує Храмов.

Зазначимо, що раніше викачування води з підземних джерел вже призвело до засолення ґрунтів.