НАБУ та САП викрили чергову спробу підкупу голови ФДМУ

8 грудня 2020 року НАБУ та САП на пропозиції та наданні неправомірної вигоди голові Фонду державного майна України викрили колишнього посадовця АТ «Миколаївобленерго» (70% акцій належать державі) за працевлаштування на посаду керівника цього ж підприємства (входить до сфери управління ФДМУ).

Як повідомляє прес-служба НАБУ, слідство встановило, що затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тис. дол. США за призначення на посаду голови правління АТ. Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. США до та решту — після призначення.

“Заохочуючи керівника ФДМУ пристати на свою пропозицію, експосадовець пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. США як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді”, – зазначили у НАБУ.

Особу викрито під час надання першої частини неправомірної вигоди у 50 тис. дол. США та затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування наведених фатів детективи НАБУ розпочали у вересні 2020 року за заявою голови ФДМУ.

“Це — третя зафіксована спроба підкупу голови ФДМУ. Розслідування за попередніми двома спробами надання неправомірної вигоди завершені”, – резюмували в НАБУ.