Республіканці заблокували резолюцію про визнання Байдена президентом

Республіканці в комітеті обох палат Конгресу США по інавгурації президента проголосували проти резолюції, яка б підтверджувала підготовку комітету до передачі президентських повноважень кандидату від демократів Джо Байдену, повідомляє видання Axios.

Таке голосування заблокувало резолюцію, а республіканці відмовилися публічно визнати Байдена обраним президентом США.

Зокрема, проти резолюції проголосували лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл і глава республіканської меншості в Палаті представників Кевін Маккарті.

Раніше дослідження газети The Washington Post показало, що лише 27 з 249 республіканців-конгресменів визнають Байдена переможцем на президентських виборах США 2020 року.

Голосування в США відбулося 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, однак офіційні результати обробки бюлетенів в Сполучених Штатах будуть відомі пізніше. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу демократа Джо Байдена. Сам Байден також вважає себе переможцем виборів. Багато світових лідерів привітали його з успіхом.

Однак президент США Дональд Трамп, який намагався переобратися, з цим не згоден і оскаржує результати голосування. Адвокати Трампа прагнуть довести, що вибори пройшли з порушеннями.