Європарламент затвердив бюджет ЄС

Європарламент затвердив семирічний бюджет ЄС на 2021-2027 роки.

Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

“У середу узгоджений з Радою 10 листопада текст довгострокового бюджету ЄС на 2021-2027 роки був схвалений 548 голосами проти 81 при 66 “утрималися”. Текст, узгоджений з Радою щодо міжвідомчої угоди (IIA), був схвалений 550 голосами проти 72 при 73 утрималися”, – йдеться в повідомленні.

Європарламент виділяє 15 мільярдів євро в якості поповнення для ключових програм ЄС.

“Це збільшення є результатом зусиль парламенту на переговорах щодо активізації 10 обраних флагманських програм ЄС протягом наступних семи років, щоб краще захистити громадян від пандемії COVID-19, надати можливості для наступного покоління і зберегти європейські цінності. Завдяки цьому компромісу, в реальному вираженні, Європейський парламент потроїв пакет для EU4Health, забезпечив еквівалент додаткового року фінансування для Erasmus + і гарантує, що фінансування досліджень буде продовжувати рости”, – повідомляється на сайті ЄП.

Відтак, буде покращено відстеження, щоб гарантувати, що не менше 30% від загальної суми бюджету Європейського Союзу і витрат ЄС наступного покоління будуть спрямовані на підтримку цілей захисту клімату.