Новим керівником «Радіо Вільна Азія» стане Стівен Єйтс

Агентство США з глобальних медіа (USAGM) оголосило у вівторок, що новим керівником «Радіо Вільна Азія» стане Стівен Єйтс, а близькосхідні мовними мережами керуватиме Вікторія Коутс.

Йейтс, який раніше працював помічником колишнього віце-президента Діка Чейні, змінить на посту Парамесварана Поннудураі, який виконував обов’язки глави «Радіо Вільна Азія».

«У боротьбі вільного світу проти тиранії і агресії одним з наших кращих інструментів є безстрашна і заснована на фактах журналістика, – наголошується в заяві Єйтса. – Роль «Радіо Вільна Азія» полягає в тому, щоб говорити правду від імені тих, хто піддається цензурі. Це важлива місія, яку я маю намір просувати ».

Глава USAGM Майкл Пек зазначив серед професійних якостей Єйтса великий досвід роботи з проблем Азії на численних високих урядових посадах і вільне володіння китайською мовою. Він також підкреслив, що Сполученим Штатам необхідно протистояти «дезінформації, розповсюджуваної репресивними режимами, в першу чергу Китаєм».

Коутс довгий час була радником з безпеки президента Дональда Трампа, але залишила цю посаду на початку цього року, ставши старшим радником в Міністерстві енергетики. Її робота була пов’язана в першу чергу з Близьким Сходом і Північною Африкою.

У своїй заяві Коутс зазначила, що цей регіон відіграє ключову роль в інформаційній боротьбі.

«Близькосхідні мовні мережі – це маяк істини і прозорості у висококонкурентному сфері, і для мене велика честь прийняти це призначення і очолити наші зусилля як по боротьбі з кампаніями дезінформації, так і по просуванню американського лідерства та цінностей», – сказала Коутс.

Раніше в цьому місяці Пек призначив нових керівників «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода», Управління радіомовлення на Кубі і «Голосу Америки».

Пек змінив лідерів всіх новинних мереж, що перебувають у віданні USAGM. Незабаром після вступу на посаду він звільнив керівників «Радіо Вільна Азія», «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода», Управління радіомовлення на Кубі і близькосхідних мовних мереж. Глава «Голосу Америки» подала тоді у відставку.