У квітні Сімферополь отримуватиме додатково 40 тисяч кубів води на добу

Російський глава Криму Сергій Аксенов у своєму новорічному привітанні згадав пандемію і водну проблему півострова і відзначив, що навесні планується збільшити подачу води жителям Сімферополя з підземних джерел.

«Дефіцит прісної води – давня кримська проблема, яка загострилася у зв’язку з водною блокадою і посухою. Зазначу, що за останні півтора року вжито низку заходів із розробки та розвідки нових запасів підземних вод. Сьогодні з цих запасів забезпечується понад половина води, яку споживає Сімферополь. До квітня місяця ми подамо в систему водопостачання кримської столиці ще 40 тисяч кубометрів води на добу», – йдеться в його вітальному повідомленні, пишуть Крим реалії.

Напередодні Аксенов сказав, що 31 грудня та 1 січня жителі Сімферополя і Ялти отримуватимуть воду без обмежень.

Міністерство житлово-комунального господарства Криму в грудні опублікувало статистичні дані про наповнення водосховищ у Криму. Згідно з оприлюдненою інформацією, щонайменше п’ять водосховищ півострова – близькі до позначки «мертвий обсяг».

З серпня в більшій частині населених пунктів Криму запроваджені обмеження і графіки подачі води.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.