На Закарпатті прикордонники стали на заваді незаконним намірам тютюнових контрабандистів

Цієї ночі прикордонники відділення «Вилок» Мукачівського загону, припинили чергову спробу тютюнової контрабанди.

У ході реалізації інформації, що надійшла від офіцерів головного оперативно-розшукового відділу, про можливу протиправну діяльність, близько 2-ї години ночі, прикордонний наряд помітив поблизу кордону групу осіб з пакунками. Зловмисники намагались переправити до Угорщини річкою Тиса 19 ящиків сигарет. Законні вимоги правоохоронців контрабандисти проігнорували та, покидавши свої ноші, спробували втекти. Прикордонники наздогнали та затримали двох чоловіків. Ними виявились громадяни України. За спробу порушення кордону та злісну непокору законним вимогам прикордонників, стосовно затриманих склали адмінпротоколи про вчинені ними правопорушення, повідомляє ДПСУ.

Під час огляду місцевості наряд виявив пакунки, у яких згодом нарахували 9600 пачок сигарет з білоруськими акцизними марками, а також перекидний саморобний місток, за допомогою якого пачкарі планували подолати контрольно-слідову смугу.

Виявлений тютюн доправили до прикордонного підрозділу. Повідомлення за фактом виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», направлено до ГУ ДФС у Закарпатській області.