Канада створює стипендію у пам’ять про пасажирів рейсу PS752

Канада докладає усіх зусиль для забезпечення виплат Іраном справедливих виплат родинам жертв катастрофи літака компаній МАУ в Тегерані, а також створює стипендію у пам’ять про пасажирів рейсу.

Заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо

“Ми продовжуємо тісно співпрацювати з нашими міжнародними партнерами, аби упевнитися в проведенні детального, прозорого та достовірного розслідування причин цієї трагедії, а також в притягненні Ірану до відповідальності. А також упевнитися, що він здійснить повні відшкодування родинам жертв, і причетні до трагедії відповідатимуть за справедливістю.

Аби віддати шану студентам, викладачам та усім, пов’язаним з академічною сферою, ми також засновуємо стипендію у пам’ять про пасажирів рейсу PS752. Ми продовжуємо обговорювати із родичами ініціативи із вшанування, у тому числі монумент пам’яті загиблих в авіакатастрофах”.

Він пообіцяв, що Канада й надалі підтримуватиме членів родин громадян і постійних жителів країни, які загинули під час трагедій літаків рейсів МАУ PS752.

30 грудня стало відомо, що Іран виділить $150 000 родинам кожної із жертв катастрофи МАУ.

Канада заявила, що не погоджується з такою компенсацією жертвам.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, був збитий іранськими військовими у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Через тиждень після катастрофи президент Ірану Хасан Роухані оголосив, що причиною катастрофи стала людська помилка.